Havalandırma Kanal Temizliği

Havalandırma Kanal Temizliği Nasıl Yapılır

Havalandırma Kanal Temizliği, Endüstriyel Kuruluşlar, Fabrika, Ofis,Üretimhane Yemekhane Vb. yerlerde bulunan emiş ve temiz hava sağliyici hava kanal ve buna bağlı menfez, akarfiyon boruların temizlik ve dezenkfekte işlemlerin yapmaktayız. Havalandırma temizliği şu şekilde yapılır. Öncelikli olarak iş yerinizde , bulunan havalandırma sistemleri genelde kare şeklinde ya da silindir şeklindedir kanallarda belli mesafelerde temizleme kapakları vardır ya da temizleme kapağı açılır. Bu temizleme kapakları yardımı ile birlikte içerdeki atıklar gerekli aparat ve fırça ile temizlenir sonrasında ise vakumla çekilir temizlik öncesi sonrası çekim yapılıp müşteriye teslim edilir.

Gebze Havalandırma Kanal Temizliği

Havalandırma sistemlerinde temiz hava dış ortamdan alınır. Dış ortamda bulunan tozlar da kanal içerisine dolar. Binanın bulunduğu civar alanda dış ortamın toz derecesi kanalın kirlenme süresini belirler. İnşaat sonrası temizliği yapılmış kanallarda ve normal koşullarda 5 senede bir Havalandırma Kanallarının Temizliği, ne gereksinim duyulur. Bu da dış ortamın toz derecesi ile alakalı olarak 3 seneye inebilir ya da 8 seneye kadar çıkabilir.
Hava kanallarında bulunan tozlar, partiküller, toz, kir ve diğer zararlı parçacıklar klimanın filtre bölümünde birikerek filtrelerin çok daha çabuk bir şekilde kirlenmesine sebep olmaktadır.. En önemlisi ise insan sağlığına zarar vermektedir. İnsan sağlığı ve hayatta kalmamızın en büyük kaynağı şüphesiz temiz havadır. Bu yüzden havalandırma kanallarında mutlaka düzenli olarak gerekli bakım ve Havalandırma Kanal Temizliği, çalışmalarının yapılması gerekmektedir. Havalandırma kanallarındaki filtrelerin temizliği havanın daha iyi bir şekilde yayılmasını engellemektedir. Hava filtrelerinin içinde ufak bir toz birikmesi bile kirlenmelerin ve hava akışı sağlanmasının önüne geçmektedir. Havalandırma temizliğine en önemlisi sağlığınız açısından önem verilmesini tavsiye ediyoruz.

Havalandırma Kanal Temizliği’nin Önemi

Alerjiden etkilenen insanların 6 da 1’i hava kanalı sistemi içindeki mantar ve bakteri ile olan direkt ilişkiden etkilenmektedir.” – Toplam Sağlık Dergisi

 

Temiz ve pürüzsüz bir yüzeye oranla kirlenmeye başlamış ve pürüzlülüğü artmış bir yüzeyde kir ve toz parçacıkları daha kolay ve fazla birikmektedir.Metalik yüzeye yapışan nemli kir,toz topaklarında üreyen küf ve mantarlar aynı zamanda nem tutulmasına da zemin hazırlayarak korozyonu başlatmakta yada korozyonu hızlandırmaktadır. Korozyondan kaynaklanan malzeme problemleri hava kanalının ömrünün kısalmasına sebebiyet vermektedir. Bu yüzden kanal temizliği belirli periyotlar içerisinde yapılmalıdır.